Duurzaam Bloemist ?

Wij zijn gecertificeerd DUURZAAM BLOEMIST! 

Wij horen je denken: ” dat is leuk, maar wat is dat en hoe zie ik dat terug bij jullie ?”

 Even kort wat duurzame bloemist inhoudt:

“De Barometer Duurzame Bloemist is een onafhankelijke en officiële certificering waarmee de bloemist aantoont dat het assortiment bloemen en planten én de bedrijfsvoering in de winkel duurzamer zijn. De Barometer is eigendom van SMK, en wordt door deze stichting beheerd. “

“De Barometer gecertificeerde bloemist koopt op verantwoordere wijze bloemen en planten in. De bloemist let bij de groothandel of veiling op, dat hij/zij bloemen en planten koopt met de keurmerken MPS-A, Bio/EKO, Fair Trade.

Waarom Duurzaam Bloemist:Wij willen een zo’n min mogelijke belasting zijn voor onze omgeving, en zoeken daarbij naar een passende bedrijfsvoering. Hierbij is de Barometer Duurzame Bloemist een goed uitgangs- vertrek en toekomstpunt.

We zijn begonnen met de certificering brons, maar hopen via zilver op den duur door te gaan voor goud! Dit zijn de verschillende gradaties binnen de barometer.

Dit houdt o.a. concreet in de winkel in:

  • Duurzaam assortiment bloemen en planten
  • Afval(scheiding) en verpakkingen
  • Duurzame energie en -besparing
  • Milieuvriendelijke schoonmaak
  • Duurzamer transport en bezorging
  • Zorg voor medewerkers

Wij kopen bloemen en planten in bij leveranciers die MPS ( milieuprogramma sierteelt) A+, Global Gab, On the way to planet proof,boilogisch EKO, Fair Trade,Kenya Flower Council Silver Standard en Gold Standard,, EHPEA Silver Level en Gold Level, gecertificeerde producten leveren, duurzaam geteelde bloemen, en op een maatschappelijk verantwoorde manier gekweekte planten.

Nu is dit (nog) niet altijd terug te vinden aan/in de producten in onze winkel. Gelukkig zijn kwekers en veilingen hier druk mee in ontwikkeling zodat , jij, als consument dit ook kant terug zien in onze winkel. Onze vak-specialistische medewerkers laten je graag deze producten zien, en kunnen je hierin voorlichten.

Onze BloemenboxX: Een handige boxX met een dubbel duurzame gedachte door zowel het materiaal als het hergebruik ervan. ‘Uw afval, onze zorg’. Het karton van de BloemenboxX is gemaakt van hout uit verantwoord beheerde bossen (FSC) en het touw is van het ecologisch, onbewerkte product hennep. Hierdoor wordt het milieu minder belast. Daarnaast is de BloemenboxX vervaardigd door Indrukwekkend in samenwerking met arbeidsontwikkelings- en re-integratiebedrijf BaanStede. BaanStede motiveert, begeleidt en bemiddelt mensen naar het werk dat past bij persoonlijke mogelijkheden en omstandigheden.Met deze BloemenboxX draagt u ook bij aan een betere wereld. Door deze, in goede staat , te retourneren bij ons, krijgt u uw statiegeld à 1 euro terug en zorgen wij dat de box goed wordt afgevoerd.

Ook m.b.t. bijv. de schoonmaak in de winkel houden we rekening met het milieu: groene zeep, soda, azijn zijn onze schoonmaakproducten. Wij zijn zuinig met water door bijvoorbeeld geen veilingkratten met water te vullen om de boeketten te bezorgen, maar kleine herbruikbare bekers met water in de kratten te zetten. De bezorgroutes worden zo efficiënt mogelijk gereden; tja dan kan het wel eens voorkomen dat we niet voor 1 bestelling direct in de auto stappen……we rijden met een volle auto.

Dit zijn enkele voorbeelden waarin je het duurzaam zijn, terug kunt zien. Natuurlijk zijn er veel meer punten, vraag er gerust naar, we lichten ze graag toe!